Adviesburo Dakbestek, gevestigd in Vught is expert op het gebied van daken. Zowel plat als hellend. Dakbestek opereert landelijk en levert diensten zoals; conditiemetingen, inspectie/adviesrapportages en meer jaren onderhoudsplanningen en begrotingen (MJOP / B).

Cruciaal onderdeel in het proces is het inventariseren van de huidige staat van het dak.

Fout gevoelig

Het inventariseren van de daken gebeurt middels aantekeningen op een notitieblok in combinatie met het maken van foto’s op locatie. Daarna worden de aantekeningen op kantoor uitgewerkt, calculaties gemaakt, de juiste foto’s erbij gehaald om vervolgens een rapportage voor de klant te genereren. Met zoveel bronnen aan informatie is dit een tijdrovend en foutgevoelig onderdeel in het proces.

Inventariseren en rapportage ineen

“ We zochten naar een manier om op locatie alle informatie op een gebruiksvriendelijke manier vast te leggen. Tegelijkertijd hadden we als grote  wens/harde eis dat de klant rapportage automatisch opgesteld en direct kon worden verzonden” vertelt Julien Stevens, directeur bij Adviesburo Dakbestek.

Na een grondige analyse van de “klant rapportage” werd samen met TabletForms een inspectieformulier ontwikkeld waarmee medewerkers alle informatie op gestructureerde wijze, volgens hun werkmethode vast kunnen leggen. Door de gemeten waarden in te vullen worden de benodigde calculaties, zoals warmte weerstand en onderhoudskosten, direct inzichtelijk.

Foto’s worden genomen met de tablet en automatisch opgenomen in het formulier. Daar heeft men nog de mogelijkheid om deze te arceren voor extra duidelijkheid. Materialen kunnen middels een zoekfilter snel en gemakkelijk worden gekozen.

CDM en inspectie formulieren

  • Inspectieformulieren worden geautomatiseerd voorzien van project en klant informatie
  • Verplichte velden zorgen ervoor dat alle benodigde informatie wordt geregistreerd
  • Calculaties warmte weerstand en onderhoudskosten
  • Omschrijving toevoegen uit een optielijst
  • Kleurcodering conditie op basis van score
  • Materialen lijst met zoekfilter
  • Foto’s van inspectie met de mogelijkheid om deze te arceren/annoteren.
  • Klant rapportage als pdf bestand in een keer opgeleverd.

Klant rapportage

Zodra het inspectieformulier verzonden is, wordt er een complete klantrapportage aangemaakt inclusief alle opgenomen gegevens, keuzes, calculaties en foto’s. Deze wordt als pdf bestand per email aan Adviesburo Dakbestek verzonden en kan, indien gewenst, ook direct naar de klant doorgestuurd worden.

“Het direct op locatie kunnen verwerken van alle gegevens zonder deze achteraf nog moeten vergaren, berekenen en samenvoegen bespaart ons veel tijd, fouten worden voorkomen en we kunnen onze klanten sneller voorzien van het juiste advies en informatie”

http://www.dakbestek.nl

nl_NLNederlands