Jan Reiling B.V. gevestigd in Maarheeze is al 50 jaar gespecialiseerd op het gebied van intern transport en aandrijftechniek.
Vooral voor wat betreft het programma van DEMAG.

Jan Reiling B.V. is sterk in bedenken van complexe, niet standaard, kraansystemen. Ze beschikken over de nodige kennis, ervaring en het improvisatievermogen om samen met de klant tot een goede oplossing te komen. Het bedrijf beschikt over een aparte afdeling die zich full-time bezighoudt met inspecteren en keuren van hijsmiddelen.

Te traag

“Diverse factoren lagen ten grondslag aan de overstap van papieren naar digitale bonnen te maken. De twee belangrijkste waren snelheid en volledigheid van informatie.” vertelt Marcel Snoek , Technical service manager bij Jan Reiling B.V.

Doordat de medewerkers meerdere dagen op locatie kunnen zijn en dit door heel Nederland kan zijn, is de terugkoppeling van de papieren bonnen naar kantoor vaak traag en bestaat de kans dat deze niet volledig zijn.

Dezelfde bonnen, maar dan op een tablet

Zowel de Servicebon als het Keuringsrapport werden door TabletForms gedigitaliseerd. Hierbij is dezelfde look en feel van het papieren behouden gebleven zodat medewerkers deze direct herkennen en kunnen invullen.

De bonnen kunnen, voorzien van klantgegevens, worden klaargezet zodat deze direct voor de medewerker in de tabletforms app beschikbaar zijn maar kunnen door de medewerker ook zelf in de app aangemaakt worden. Deze wens kwam duidelijk naar voren bij de analyse van het werkproces.

Servicebon:

  • Servciebon kan vooraf gevuld en klaargezet worden voor medewerkers
  • Werkbon nummer: Automatisch uniek nummeren van de Servicebon
  • Uurverantwoording: Datum, tijd en km voor meerdere medewerkers
  • Verplichte handtekening van de klant voor akkoord
  • Blokkeren van verdere wijzigingen na handtekening van de klant

Keuringsrapport:

  • Keuringsrapport aanmaken met alle gegevens van vorige inspectie voorgevuld en deze klaarzetten voor medewerkers
  • Foto’s van inspectie met de mogelijkheid om deze te arceren/anoteren.
  • Per inspectiepunt dubbele keuzes uitsluiten, beperken naar 1 gekozen optie
  • Automatisch opruimen van verzonden Keuringsrapporten zodat alleen de nog te verwerken formulieren in de app staan

Dagrapportage

De Servicebonnen en Keuringsrapporten worden gebundeld op Servciebon nummer met daarnaast ook een Actielijst rapport waarin alle openstaande acties van alle kranen overzichtelijk zijn weergegeven.

Het geheel wordt automatisch aan het einde van de dag als één e-mail naar de klant en Jan Reiling B.V. verzonden.

“Het direct beschikken van alle gegevens en inzicht hebben in de voortgang stelt ons in staat om direct bij te sturen, sneller te factureren en onze klanten een efficiënte en professionele dienstverlening te bieden.”

http://www.janreiling.nl

nl_NLNederlands