De digitale werkbon

De werkbon, een noodzakelijk en zeer belangrijk onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden voor zowel zzp’er als buitendienstmedewerker en zijn leidinggevende. Cruciale informatie over welke werkzaamheden moeten worden gedaan en de handtekening van de klant is nodig om de factuur te kunnen maken. Een fysieke werkbon heeft ook zo zijn nadelen, denk hierbij aan handschriften die niet goed te lezen zijn, de afwezigheid van foto’s van gedane werkzaamheden, de regen, de doordruk die niet goed leesbaar is voor de klant enzovoort enzovoort.


Digitale werkbonnen van Tablet Forms zijn een effectieve en betaalbare optie voor iedereen die met werkbonnen werkt. Van velden die automatisch worden ingevuld met klantgegevens tot het automatische versturen van de werkbon als PDF zowel naar klant als kantoor na het zetten van de handtekening.


Om dit tijdbesparende, altijd goed te lezen alternatief beter te begrijpen hebben we hieronder een standaard werkbon uitgelicht voor u.

Klantnaam:
Optie om van te voren gekoppelde klantenlijsten toe te voegen. Handmatig invoeren is een mogelijkheid maar als u veel dezelfde klanten heeft is het mogelijk op naam te selecteren en dan worden automatisch alle bekende gegevens zoals adres, email, telefoon en contactpersoon toegevoegd.

Datum:
Automatisch wordt de datum van de dag ingevuld waarop de werkbon wordt verwerkt door de medewerker.

Werktijden:
Werktijden ingevuld door de werknemer worden omgerekend naar uren en de mogelijkheid tot toevoegen van reistijden als kilometers maken het plaatje compleet

Werkzaamheden:
Een duidelijke omschrijving van de werkzaamheden met een veld wat zich automatisch voegt naar de hoeveelheid tekst die u nodig heeft.

Verbruikte Materialen:
Invoeren van gebruikte materialen en de directe berekening van prijs inclusief BTW

Foto’s toevoegen:
Voeg foto’s direct aan de werkbon toe en bewerk deze met aantekeningen waar nodig.

Handtekening:
De klant en medewerker zetten hun handtekening in het digitale formulier waarna het formulier voor verdere aanpassingen geblokkeerd wordt.

Een directe factuur
Het formulier is ingevuld en met een druk op de knop wordt deze per email naar zowel klant als kantoor verzonden. Er is een mogelijkheid om er meteen een factuur aan te koppelen zodat alle administratieve handelingen direct zijn gedaan en men niet op kantoor nog alle informatie nogmaals moet gaan verwerken en een aparte factuur hoeft te maken.

De digitale werkbonnen bieden ook de mogelijkheid vooraf door kantoor gedeeltelijk te worden ingevuld met klantinformatie en de verwachte werkzaamheden, bijzonderheden of foto’s van vooraf situaties zodat de werknemer ter plaatse niet op zoek hoeft naar alle informatie voordat hij aan zijn werk kan beginnen. Bent u nu ook nieuwsgierig geworden hoe digitale werkbonnen uw werkzaamheden makkelijker kunnen maken en hoe Tablet Forms u daarbij kan helpen?

nl_NLNederlands