Designer: “Tabel”

Het maken van uw eigen formulier met de Tablet Forms Designer bestaat al een tijdje. Maar zoals elk product van Tablet Forms werken we ook aan de Designer. We blijven zoeken naar manieren om het gebruikersgemak te vergroten voor onze klanten.

Door middel van het bestaande drag en drop systeem kon u altijd al makkelijk snel uw eigen formulier maken en aanpassen naar uw eigen wens met bijvoorbeeld uw eigen bedrijfskleuren en logo.

Nu is er een nieuwe feature bijgekomen die wij graag onder de aandacht brengen.

Door middel van hetzelfde drag en drop format kunt u vanaf nu ook tabellen toevoegen aan uw formulier.  Een berekening van werktijden, materiaalkosten en/of werksoorten en hun kosten. U kunt het nu allemaal in een tabel kwijt in uw eigen gemaakte formulier.

Sleep of klik op het tabelveld (links onderin) en middels het potlood icoon kunt u de veldeigenschappen zichtbaar maken.

Label :

De naam van de tabel.

Tekstkleur en Achtergrondkleur:

Deze zijn aan te passen naar de door u gewenste kleur om goed bij uw logo en eigen bedrijfsuitstraling te passen.

Rijen:

U kunt de tabel zo groot maken als u zelf wil maar kunt er voor kiezen om niet alle rijen tegelijkertijd zichtbaar te maken in uw formulier.

Door een beperkt aantal rijen zichtbaar te maken lijkt uw formulier korter en netter maar indien meer rijen nodig verschijnen deze automatisch een voor een op het moment dat u de gegevens in een zichtbare rij hebt ingevuld.

Kolommen:

Standaard bestaat een tabel uit 3 kolommen. Deze kunt u uitbreiden middels de knop: Kolom Toevoegen.

 

De kolommen worden aangevuld met het aantal rijen dat u eerder heeft aangegeven.  U kunt elke kolom nu benoemen in het eerste veld.

Met het keuze menu kunt u vervolgens kiezen uit de verschillende soorten velden.

  • Tekstveld
  • Memoveld ( deze groeit mee met uw notitie)
  • Tekstvlak (hierbij kunt op rij niveau een verschillende opmerking en, of een vraag stellen)
  • Getalveld
  • Datumveld
  • Tijdveld
  • Optielijst

Optielijst:

De optielijsten zijn middels het potlood icoon in te vullen. U kunt verschillende lijsten maken per verschillende kolom.

Middels het potlood icoontje achter de optielijst kunt u de optielijsten vullen met de door u gewenste informatie

Berekeningen, controles en voorwaardelijk logica

door gebruik van onchange script kunnen de gewenste berekeningen en controles worden toegevoegd zodat het formulier direct reageert op de ingevoerde waarden. Gewerkte uren, materiaalkosten en totaal aantal km zijn hierbij meteen inzichtelijk.

Voor meer gedetailleerde informatie over de eventueel toe te voegen scripts verwijzen we u naar de help pagina in onze portal.

Voor aanvullende informatie bent u van harte welkom om contact met ons op te nemen, wij helpen u graag verder.

nl_NLNederlands