Update TabletForms Maps

Na de grote update van Tablet Forms Documents aan het begin van dit jaar zijn nu ook de app en portal van Tablet Forms Maps aan de beurt. De lay-out en werking van TFMaps is grondig aangepakt waarbij natuurlijk gebruikersgemak op de eerste plaats staat. In dit blog vertellen we u over de belangrijkste punten die veranderd of verbeterd zijn.  Mocht u naar aanleiding hiervan vragen hebben neemt u gerust contact met ons op via het contactformulier op deze website, via email info@tablet-forms.nl  of bel ons op 085 0499260.

Met gebruikersgemak voorop is er de afgelopen tijd hard gewerkt aan het vernieuwen van TF Maps.
Alles is in een oogopslag beschikbaar en er is een duidelijk tabblad systeem om de gebruiker te sturen naar de juiste pagina’s. Het dashboard is het eerste wat de beheerder te zien krijgt als hij of zij heeft ingelogd. De gebruiker komt rechtstreeks in het onderdeel kaarten terecht waar men meteen mee aan het werk kan.

Zelf formulieren maken

Een van de nieuwe features die u vanaf nu kunt terugvinden in uw TF Maps account is de Designer. Met de Designer heeft u de mogelijkheid om makkelijk zelf een formulier te maken door eenvoudig velden op het formulier vlak te slepen. Tussendoor kan het formulier worden opgeslagen om zo ook een voorbeeld ervan te bekijken. In onze help pagina’s is de werking van de Designer uitvoerig beschreven.

Eigen export en workflow opzetten

Als uw formulier af is, kan deze aan een kaart gekoppeld worden in het formulier details scherm. Zodra u in de kaart een nieuwe locatie start wordt het gekoppeld formulier geopend en kan men beginnen met het vastleggen van de gegevens. Dit kan ook door andere gebruikers worden gedaan en is niet alleen afhankelijk van de beheerder van de account.

Kaart export bestand maken
In het CSV Export gedeelte kunnen de veldnamen van het formulier worden ingevoerd die in de CSV export van de kaart moeten komen. Hiermee bepaalt u dus precies welke gegevens van het ingevulde formulier voor analyse nog verder verwerkt moeten worden en in welke volgorde.
De veldnamen worden gescheiden door een lijstscheidingsteken ; bijvoorbeeld: tf_veldnaam_01;tf_veldnaam_02; enz.

Meteen op de hoogte via e-mail
In het E-mail vak heeft u de mogelijkheid om bij het opslaan een formulier direct een email bericht met bijlage (PDF van het formulier)  te verzenden. Alle ingevulde email gegevens in het formulier kunnen hiervoor gebruikt worden zodat u zelf ook kan bepalen wie het bericht moet ontvangen.

In onze help functie, kunt u altijd terecht voor aanvullende informatie en details over het opzetten van de CSV export en E-mail instellingen.

TFMaps Formulier instellingen

GPS punten verkleuren meteen

De kleur en dus ook de status van een locatie kunnen voortaan al tijdens het invullen van het formulier bepaald worden. Dit kan op basis van een status veld of een combinatie van meerdere gekozen opties in het formulier. Zodra het formulier wordt opgeslagen u terug bent in de kaart,  heeft het locatie GPS punt al de juiste kleur, zonder dat er nog eerst ververst moet worden.

Deze nieuwe optie is zowel in de portal als in de IOS en Android apps beschikbaar.

Nieuwe “Alleen lezen” gebruikers functie voor klanten

Met de nieuwe “alleen lezen” functie kunt u uw klanten direct toegang tot kaarten geven zonder dat zij de formulieren kunnen aanpassen. Men heeft wel toegang tot de PDF bestanden van de locaties en de export gegevens, maar het verwerken van de formulieren blijft uitsluitend beschikbaar voor uw medewerkers.

Gebruikers met alleen lezen rechten zijn beperkt tot het inloggen via de browser en hebben geen toegang tot de IOS en Android apps.

Op deze wijze kunt u uw klanten real-time overzicht bieden in de voortgang van het project.

nl_NLNederlands