085-0499260 info@tablet-forms.nl

Digitaal inspecteren met Adviesburo Dakbestek

Digitaal inspecteren met Tablet-Forms App

Voor Adviesburo Dakbestek uit Vught zijn papieren formulieren verleden tijd. Sinds ze digitaal inspecteren met de Tablet-Forms App besparen ze veel tijd. Hierdoor ontvangen klanten sneller het juiste advies!

Adviesburo Dakbestek is expert op het gebied van platte en hellende daken. Landelijk levert ze diensten zoals conditiemetingen, adviesrapporten, MJOP’s en begrotingen. Voor het juiste advies wordt een dak eerst helemaal geïnspecteerd. Daarmee wordt de huidige staat van het dak in kaart gebracht. Aan het verwerken van alle gegevens ging vroeger veel tijd verloren. Met de Tablet-Forms App gebeurt het inspecteren digitaal. Hierdoor is met één druk op de knop een professioneel rapport beschikbaar.

Digitaal inspecteren daken

Een goed advies is de kern van ons bedrijf.

Bij adviesbureau Dakbestek draait alles om een goed advies. Daarom is het correct uitwerken van een dakinspectie van groot belang.  Daar wil je geen fouten bij maken. Uitgaan van aannames omdat de juiste gegevens ontbreken of onduidelijk zijn, kan echt niet. Het moet gewoon goed zijn. Dat beloven we onze klanten en daar vertrouwen ze op.

Voorheen maakte Dakbestek gebruik van pen en papier. Met een notitieblok het dak op om aantekeningen te maken. Foto’s maken met een digitaal fototoestel.  Later op kantoor moest je alle informatie uitwerken. Dat betekent overtypen, samenvoegen, calculaties maken en de juiste foto’s op je PC zetten. Daarna alles verwerken tot één rapport. Een tijdrovend en foutgevoelig proces dat niet meer past bij de wensen van onze klanten. Die willen direct na de inspectie een professioneel rapport ontvangen zodat ze weten waar ze aan toe zijn.

 

Dé oplossing om inspecties te digitaliseren

Ik heb verschillende oplossingen om digitaal te inspecteren met elkaar vergeleken. Tablet-Forms stak er met kop en schouders bovenuit. De Tablet-Forms App beschikt over alle functionaliteit die je nodig hebt. De bediening is zeer gemakkelijk zodat je zelfs op het dak efficënt kunt werken. Waar Tablet-Forms in uitblinkt zijn de digitale formulieren die op maat gemaakt worden. Die passen perfect bij het DNA van ons bedrijf. Dankzij de praktische aanpak van Tablet-Forms gaat dit ook nog eens razendsnel. Binnen enkele dagen had ik een perfect werkende oplossing.

Samen met de specialist van Tablet-Forms hebben we de informatiebehoefte in kaart gebracht. Daarna is een digitaal inspectieformulier ontwikkeld. Hiermee kan alle informatie op gestructureerde wijze wordt vastgelegd. Door het invullen van een aantal variabelen worden calculaties, zoals warmte weerstand en onderhoudskosten berekend. De resulaten hiervan zijn direct inzichtelijk zodat we achteraf geen meer vragen hebben. Met de tablet of telefoon kan je foto’s maken die meteen in het formulier beschikbaar zijn. Daar kan je nog notities en markeringen aan toevoegen voor extra duidelijkheid. Een zoekfilter zorgt dat je snel materialen uit een lijst kan kiezen. Al die functionaliteit maakt het digitaal inspecteren met de Tablet-forms App efficiënt en leuk.

Digitaal inspectieformulier

Features voor slimme inspectie formulieren

Een koppeling met bestaande software zodat klant en projectgegevens automatisch worden overgenomen.

Verplichte velden zorgen ervoor dat niets vergeten wordt.

Calculaties voor warmte weerstand en onderhoudskosten

Omschrijving toevoegen uit een optielijst

Kleurcodering conditie op basis van score

Materialenlijst met zoekfilter

Foto’s nemen en voorzien van notities en markeringen tijdens de  inspectie.

Rapport in PDF. Volledig automatisch opgesteld en per e-mail verzonden.

Lay-out in huisstijl en passend bij werkprocessen

Online en offline werken is mogelijk.

Integratie van out-put data in bestaande systemen.

Sneller een beter advies met Tablet-Forms.

“Het direct op locatie kunnen verwerken van alle gegevens bespaart veel tijd en het voorkomt fouten. Met de Tablet-Forms App voorzien we onze klanten sneller van het juiste advies”

Tablet-Forms is voor ons de juiste partner voor het digitaliseren van onze inspecties. De digitale formulieren passen echt bij ons werkproces en de App werkt voor iedereen heel gemakkelijk. Dankzij de praktische aanpak van Tablet-Forms kan je heel snel aan de slag. Bovendien blijf je flexibel om in te spelen op veranderingen. Aldus Julien Stevens, directeur bij Adviesburo Dakbestek