085-0499260 info@tablet-forms.nl

Digitale formulieren van Tabletforms zorgen voor schaalbare processen

KiesZon

“Ruimte voor groei in duurzame energie”

Bij KiesZon ontzorgen ze particulieren en bedrijven bij het opwekken van zonnestroom. Hierin zijn ze toonaangevend. Om te kunnen groeien was het nodig de werkprocessen schaalbaar te maken. Daarin is Tabletforms de juiste partner gebleken. De software blinkt uit in gebruiksgemak. Met de digitale formulieren app werken we een stuk effectiever.

Groeien met Tabletforms. 

Als koploper in de solarbranche maken wij een stormachtige groei door. Omdat veel processen nog ondersteund werden door papier verloren we veel tijd. Formulieren scannen en telkens weer de juiste informatie zoeken doordat deze niet eenduidig werd opgeslagen. Om verder te kunnen groeien moesten we onze werkprocessen digitaliseren. Met de digitale formulieren van tabletforms hebben we weer controle over onze werkprocessen.

Tabletforms, Make Work Flow.

“Grip op je werkprocessen” Dat is precies wat je wilt als snelgroeiend bedrijf, aldus Paul Huveneers van Tabletforms. Tabletforms biedt die controle door middel van digitale formulieren en mobiele app’s. Bij KiesZon hebben we eerst de bestaande formulieren gedigitaliseerd waarbij originele vorm en inhoud behouden bleef. Daardoor hoeven uitvoerders en monteurs nauwelijks te wennen maar zijn ze wel af van het gedoe met pen en papier.

In de app worden alle formulieren ingevuld. Die worden voorzien van foto’s voor extra duidelijkheid en een handtekening van de klant. Zodra de uitvoerder of monteur online gaat, worden de gegevens naar kantoor gestuurd. Daarmee hebben we altijd zicht op de kosten, voortgang en kwaliteit van het werk. Bovendien worden documenten meteen opgeslagen op de juiste plek.

Partnerschip

Dit ervaart ook Bram Peperzak. (operationeel directeur bij KiesZon.  ‘Tabletforms sluit aan bij onze behoefte. Zij heeft de juiste experts in huis voor het  digitaliseren van mobiele werkprocessen. Omdat de lijntjes kort zijn, gaat de implementatie snel en soepel. Wij ontzorgen onze klanten met het plaatsen en onderhouden van zonnepanelen. Tabletforms ontzorgt ons bij het digitaliseren van werkprocessen. Dat noemen wij partnerschip!.

Koppeling met interne systemen

‘KiesZon werkt met AFAS Insite. De App’s  van Tabletforms zijn hiermee gekoppeld. Daarmee wordt een servicemelding direct beschikbaar in de App van de monteur. Dat scheelt tijd en typefouten. Tabletforms integreert steeds vaker in de bedrijfsprocessen van KiesZon.’ Daar ligt dan ook de kracht van Tabletforms. De wens van de klant staat altijd centraal. Ieder bedrijf is uniek en daarom maken we oplossingen die echt passen bij een bedrijf.  Als specilialist vertalen we mobiele werkprocessen naar slimme digitale formulieren die uitblinken in gebruiksgemak. Een transitie verloopt sneller en beter wanneer het proces herkenbaar blijft.’

Resultaat

Er is veel winst behaald met deze transitie. Uitvoerders en monteurs schakelen sneller en projectleiders hebben meer overzicht. In plaats van één project tegelijk kunnen ze er nu wel vijf of zes hebben. Zonder een bureau vol archiefmappen. Medewerkers hoefden nauwellijks te wennen en voor klanten is het prettig om direct na het werk een leesbaar document te ontvangen.

‘Inmiddels hebben we de grootste stap gemaakt’, aldus Bram Peperzak. ‘Al blijven er altijd wensen over. Bijvoorbeeld het automatiseren van pakbonnen. Daar moeten we nog aan werken. En voor woningcorporaties willen we een systeem waarin alle informatie per woning beschikbaar is. Daarin groeit Tabletforms met ons mee.  “Dankzij Tabletforms werken we nu sneller en zonder papier.”